Zjutraj smo se zbudili okoli 7.00 in se odpravili na zajtrk. Kasneje smo odšli v sobe, kjer smo se pripravili za današnji dan. Pred hotelom nas je že čakal avtobus, ki nas je odpeljal do šole.
V šoli so nam igre predstavili Belgijci in Portugalci. Belgijci so nam pokazali igro, ki ni bila preveč povezana z matematiko, a še zmeraj je bila zabavna in zanimiva. Portugalci so nam pokazali zelo zabavno igro o razčlenjevanju števil. V drugi skupini smo igrali našo igro, ki je temeljila na različnih kontinentih in zapisih števil. Po odmoru smo igrali še poljsko igro, ki je govorila o deljivosti števil in različnih trikih, kako hitreje izračunati deljivosti števil. Obe igri sta bili zabavni.
Potem smo imeli nekaj prostega časa, v katerem si se lahko zunaj igral ali pa si risal. Danes smo kosilo pojedli na večji šoli. Tam so nam učenci pripravili tradicionalno portugalsko kosilo, ki je bilo zelo dobro.

Po kosilu smo se razdelili v tri skupine.  Odšli smo pomagat v šolsko kuhinjo. Pekli smo piškote, muffine in različne vrste sladkarij.  Po tem smo se vrnili v osnovno šolo,  kjer so nam pripravili veliko dobrot in sladkarij. Po dolgem čakanju nas je avtobus končno prišel iskat in nas odpeljal v hotel. Iz hotela smo se odpravili na večerjo v dobro restavracijo. Večerja je bila zelo dobra. Vrnili smo se v hotel in v svojih sobah hitro zaspali.

 

Tina Klopčič Dobrić

(Obiskano 228 krat, današnjih obiskov 1)