Zadnji dan našega druženja smo začeli z italijansko igro, ki je ob sodelovanju in tekmovanju združevala matematične operacije, logiko, verjetnost in predvidevanje. Ob portugalski igri smo vadili angleščino in logiko. Zadnja na vrsti je bila slovenska ura, ki jo je vodil učitelj Miran Štuhec. Pripravil je logično igro, ki je pri naših učencih na predmetni stopnji že dobro poznana, saj se jo nekateri učenci igrajo že dve leti. Učenec Tine iz 6. c je pri igranju tako dober, da je kot pomočnik učitelja Štuhca premagal skoraj vse nasprotnike!

Naš teden smo na šoli zaključili s prireditvijo, ki so jo otvorili naši viški talenti – Sara, Lan in Aleks. Tudi naši mladi gostje so zapeli in zaplesali. Navdušeni smo bili, ko je francoska učiteljica zapela v slovenščini pesem Po jezeru, bliz Triglava. Skupno druženje pa smo zaključili s skupnim plesom, ki sta ga pripravili učiteljici Nada Bambič in Tina Klopčič Dobrić.  S sladkim presenečenjem smo zaključili druženje ter si obljubili, da ostanemo v stikih.

Skupne aktivnosti in igra ob matematiki nam bodo še dolgo ostali v spominu. Tuji učenci so bili veseli, da so lahko spoznali življenje vrstnikov in se družili z družinami.  Vsi so bili navdušeni nad lepotami Ljubljane in Slovenije. Upamo, da bodo prijateljstva stkana v tem tednu ostala še dolgo! Teden smo zaključili z mislijo, da se nekateri otroci spet srečajo na Poljskem spomladi naslednje leto!

Pri organizaciji tedna gostovanja se najlepše zahvaljujemo našim donatorjem Magistrat International  d.o.o. in slaščičarski delavnici Sladko, slano, slastno. Najlepša hvala!

Marja Panker,
koordinatorka projekta

(Obiskano 688 krat, današnjih obiskov 1)