• Nacionalni praznik slavi šport v najširšem smislu, od prvih otroških korakov na športnih igriščih do vrhunskih športnih dosežkov na največjih tekmovanjih, predvsem pa poudarja pomen redne telesne dejavnosti za zdravje in dobro počutje vseh nas,”so zapisali pri Olimpijskem komiteju Slovenije.

Pri nas stremimo, da učenci pozitivno podoživljajo šport, kljub temu, da šport lahko predstavlja tudi borbo s samim seboj, kar pa vodi k razvoju posameznika kot celostne osebe. Te občutke nam je na podoživet način opisala Amalia Velić, učenka 4.D razreda:

»No, pa mi je uspelo! Ponovno sem zmagala na krosu, zaradi česar sem zelo srečna in ponosna nase. Moram priznati, da sem imela letos veliko večjo tremo kot vsa ostala leta prej. Tokrat se je trema pojavila že tri dni pred krosom in bolj ko se je bližal ta dan, večjo tremo sem imela.

In potem je prišel petek… Z mami sva zjutraj še enkrat ponovili pravila:

  1. Na štartnem mestu moram paziti, da ne stojimo preblizu drug ob drugem (nevarnost spotika, padca).
  2. Štartam z 90 odstotki in potem stopnjujem hitrost.
  3. Tečem po sredini poti in se nikoli ne oziram nazaj.
  4. Pred koncem prižgem svoj turbo pogon in kljub temu, da sem že zelo utrujena, dam vse od sebe,
  5. In še zadnje, najbolj pomembno pravilo: karkoli bo, kakršenkoli bo rezultat, ne smem biti razočarana.

In tudi nisem bila razočarana. Prav nasprotno, bila sem zelo srečna, ker sem že četrto leto zapored prva pritekla na cilj. Tudi moji sošolci in sošolke so se skupaj z mano veselili, mi čestitali in me objemali. Res prelep občutek. Upam, da me bodo nekega dne v prihodnosti, vsi moji prijatelji, moje učiteljice in naš ravnatelj, gledali kako tečem na olimpijskih igrah. Upam, da bom predstavljala Slovenijo in da bodo vsi ponosni na svojo bivšo učenko OŠ VIČ.«

  • Teden mobilnosti smo tudi to leto obeležili s projektom Diham ples in s plesno koreografijo Kazine zaradi razmer zaplesali kar na našem šolskem igrišču. Z učenci -ih in 5-ih razredov smo plesno obeležili ta dogodek ter sklenili, da bomo poskrbeli za naše zdravje in okolje.

Nada Bambič, prof. športa

(Obiskano 826 krat, današnjih obiskov 1)