V petek, 26. maja tega leta je na naši šoli (na Abramovi) potekal mesečni turnir mladih. Udeležilo se ga je 51 učencev ljubljanskih OŠ in šol iz bljižnje okolice. V močni enotni konkurenci otrok od prvega do devetega razreda so sodelovali tudi naši učenci – njih devet. Igralo se je sedem kol po švicarskem sistemu s časovno kontrolo 15 minut na učenca za celo partijo. Po zagrizenih bojih sta 1. in 2. mesto zasedla ratinška favorita 13-letni Jan Marn )OŠ Nove Jarše) in 15-letna Zala Urh (OŠ Orehek).

Med našimi učenci je tokrat izstopala 11-letna Luna Sraka, ki je kot 15. nosilka osvojila 8. mesto ter nekoliko izboljšala svoj rating.

Dobra uvrstitev je uspela njenemu bratu, 12-letnemu Lanu, ki je kot 10. nosilec zasedel 11. mesto in še bolj izboljšal svoj rating (imel je močnejše nasprotnike).

Nad pričakovanji je nastopil tudi 14-letni Jan Mencin, ki je kot 30. nosilec zasedel zelo dobro 12. mesto in občutno izboljšal svoj rating.

Malo pod ratinškim pričakovanjem je nastopil 12-letni Jaka Tavčar, kot 18. nosilec je zasedel 22. mesto.

Od naših “starejših” sta tokrat manjkala le Aleks Jeršič in Katarina Mazzini.

Nastopil je tudi mlajši rod naših šahistov. Za njih je sicer primernejši Ciklus turnirjev najmlajših, ki trajajo manj kol. Cel turnir je odigral 9-letni Mate Beštek in kot 38. nosilec zasedel 35. mesto. V 1. kolu je v enem trenutku celo imel dobljeno pozicijo proti, na koncu naši najbolje uvrščeni Luni, a je pozicija bila zaenkrat prezahtevna za njegov nivo znanja.

Ostali naši najmlajši so se tekmovanju pridružili nekoliko pozneje:

– Izak Topolšek je iz petih partij osvojil 2 točki in zasedel 43. mesto.

– Lea Hrvatin je prav tako osvojila 2 točki in zasedla 47. mesto.

– 8-letni Anej Radič je z 1,5 točko zasedel 50. mesto, Aram Rejc pa je z 1 bil zadnji.

Vsi pa so prispevali, da je naša šola ostala čvrsto na 2. mestu v skupnem seštevku. Zadnji, zaključni turnir mladih bo 16. junija na OŠ Kolezija. Vabljeni!

Natančni izidi so objavljeni na spletni strani: http://www.sah-komenda.com/

Mentor krožka Marjan Butala

(Obiskano 106 krat, današnjih obiskov 1)