Učenci 4.a smo zelo ponosni, ker nas je zadnji dan pouka obiskala babica učenke Veronike Kajzer, ga. Evelina Umek, ki jo gotovo vsi poznate, saj je znana pisateljica in prevajalka. Opisala nam je svojo bogato življenjsko pot  https://sl.wikipedia.org/wiki/Evelina_Umek od rodnega Trsta do Ljubljane.
Pot jo je vodila od učiteljice slovenščine, novinarke-poročevalke na televiziji, svobodne umetnice (pisateljice), urednice založbe, direktrorice založbe in nazadnje (pred upokojitvijo) kot odgovorne urednice otroškega in mladinskega programa na Televiziji Slovenija.
Tudi to smo izvedeli, kako so doma zares posvojili potepuškega mačka, ki je
dobilSlika v vrstici 2 ime Grof, saj se je vedno grofovsko namestil v udobno zofo.
Ne samo, da ima rada mačke, njen je tudi Radovedni taček, ki je postal najbolj znana oddaja za otroke, v kateri je lutkar Nace Simončič vdihnil dušo tej prikupno kosmati lutki, ki ji nikoli ne zmanjka vprašanj. http://www.rtvslo.si/tacek/arhiv2.php
Slika v vrstici 3
Najbolj pa smo uživali ob njenem branju. Pokazala nam je tudi najnovejše knjige. Vse nas je zanimalo, kako je postala pisateljica, kaj počne…toda ena ura je bila prekratka, da bil lahko v njej strnili njeno bogato ustvarjalno pot.
Ga. EvSlika v vrstici 4elina!
Še enkrat se Vam za obisk lepo zahvaljujemo.
Učenci in učiteljica 4.a, Jerneja Bergant Belaj
Če greste v Trst, svetujem, da s seboj vzamete tole knjigo:
(Obiskano 317 krat, današnjih obiskov 1)