Danes zjutraj smo se vsi zbudili ob sedmih. Imeli smo zajtrk, v katerem smo uživali. Pred hotelom nas je pričakal avtobus, ki nas je odpeljal v šolo.

Učitelji in učenci smo bili razdeljeni v dve skupini. V skupini A se je najprej predstavila Italija. Pripravili so bingo z decimalnimi števili in ulomki. Po odmoru je bila na vrsti Slovenija. Igrali smo igro,  pri kateri smo spoznavali različne diagrame/preglednice in kaj pri njih določaš ter kako se vprašaš po danih podatkih. V skupini B smo se razdelili v štiri manjše skupine. Najprej se je predstavila gostiteljica Portugalska. Reševali smo kviz o poklicih, športih in hobijih. Med odmorom smo si privoščili malico. Drugo uro se je predstavila Belgija, igrali smo  igro z ulomki in decimalnimi števili, imenovano triomine.

Po kosilu smo se odpravili v učilnico, kjer smo se igrali z igrami, pri katerih si moral voditi ali sprogramirati robote. Nato smo se z avtobusom odpeljali do hotela. V hotelskih sobah smo na hitro odložili torbe in odhiteli do muzeja čipk. Tam je razstavljeno veliko število umetniških del s čipkami. Bili smo ponosni, ko snov v vitrini zagledali tudi  slovensko čipko. Videli smo tudi največjo čipko na svetu, ki je vpisana v Guinessovo knjigo rekordov. V muzeju je  za prihajajočo modno revijo klekljala skupina domačink, ki so nas prijazno povabile, da se tudi sami preizkusimo v tej spretnosti.

Ko smo končali z ogledom muzeja, smo se odpravili v hotel, kjer smo imeli malo prostega časa.Okoli 5.30 smo se odpravili na večerjo. Nekaj časa smo iskali restavracijo in na koncu smo se odločili za restavracijo s picami. Po večerji smo se odpravili nazaj v hotel.

 

Tina Klopčič Dobrić

(Obiskano 234 krat, današnjih obiskov 2)