Izlet se je pričel zgodaj zjutraj, ko smo se ob 6.45 zbrali na šolskem igrišču.Tam so nas čakali avtobusi.V 30 minutah smo začeli našo pot. Ko smo po treh urah vožnje prispeli do doživljajskega parka Vulkanija na Goričkem, smo se 7.a razred vkrcali v mali moder vlakec, ki nas je popeljal do kamnoloma.

Na poti do tja nam je vodič povedal ter pokazal par zanimivosti Goričkega. V kamnolomu, kjer je v bližini pred 3 milijoni leti bruhal vulkan, smo se razdelili v dve skupini. V prvi smo delali kemijske poizkuse, kjer smo s pomočjo peska, sode, kisa ter barv ustvarili “majhen vulkanček”. Medtem ko je druga skupina sekala kamne ter poskusila najti olivin. To je dragocen olivno-zelen mineral, značilen za Goričko. S pomočjo vodiča smo na koncu le našli nekaj na soncu svetlikajočih se kamnov. Po lepi dogodivščini smo se odpravili nazaj proti Vulkaniji.
Tam smo dobili učne liste, katere smo izpolnili po predvajanju večih zanimivih 3D posnetkov, ki jih je pripravil krt Oli. Po Vulkaniji se nam je že malo mudilo, zato smo se s šolskim avtobusom hitro odpeljali do grada Grad. Tam smo slišali par zgodb in legend o tem gradu s 365 sobami ter se v različnih sobah igrali zabavne igrice. Kmalu zatem smo se lačni odpravili v gostilno, kjer smo jedli dunajski zrezek ter pomfri. Po odličnem kosilu smo imeli čas za počitek in si šli ogledat manjšo trgovinico s spominki, obeski ter zanimivimi kamni.
Okoli 17.00 smo bili na poti do znanega podjetja Lušt, kjer gojijo predvsem paradižnike. Tam smo imeli degustacijo paradižnikov (vsi so bili okusni). Ogledali smo si tudi notranjost rastlinjakov, kjer je bilo vroče ter soparno. Po krajšem predavanju smo se končno odpravili nazaj v Ljubljano. Na dolgi poti domov smo imeli v mislih lepo, zanimivo naravo ter preteklost Goričkega.
 

Živa, Sofija in Lara, 7.a

(Obiskano 229 krat, današnjih obiskov 1)