PROJEKT ERASMUS+ HOPE – HELPING OUR PLANET’S ENVIRONMENT 1. DAN

V ponedeljek, 10. 3., so nas obiskali učenci in učitelji naše partnerske šole iz Francije. Naši učenci so jih sprejeli s petjem slovenske in evropske himne, Francozi pa so nam zapeli svojo. Pevski zbor in Surina iz 8. c so nam s petjem polepšali sprejem. Miha iz 8. b je pripravil prezentacijo šole, Ljubljane in Slovenije in jo predstavil v francoščini.

Po spoznavnih igrah in kosilu smo se odpravili v center mesta, kjer smo obiskali Mestno hišo. Naš projekt temelji na ekologiji in trajnostnem razvoju, zato so nam v veliki dvorani Mestne hiše prestavili strategijo Ljubljane, ki je prva prestolnica Zero waste. Predstavnik iz Voka – Snage nam je razložil, kako v našem mestu ravnamo, ločujemo in se trudimo za zmanjšanje mešanih odpadkov. Ogledali smo si tudi zaminiv video o Regijskem centru za ravnanje z odpadki na Barju, ki je najsodobnejši objekt za predelavo odpadkov v Evropi.

Po obisku Mestne hiše smo se sprehodili do pravične trgovine 3 muhe, kjer so nam razložili, kaj pomeni pravična trgovina, od kje prihaja kakav in zakaj je prav, da vemo, kaj kupujemo.

Marja Panker,

koordinatorka projekta HOPE

(Obiskano 162 krat, današnjih obiskov 1)