V soboto, 14. februarja 2015, ob 10 uri  smo se učenci in učiteljice zbrali na glavni železniški postaji Ljubljana. Ob 10. 25 smo se z vlakom odpeljali do Budimpešte. Vožnja je bila dolga, a zabavna. Ko smo okoli 18.30 prispeli v Budimpešto, smo se z avtobusom odpeljali na kratek ogled mesta. Nato pa smo po dobrih treh urah vožnje prispeli v mesto Veszto. Tam nas je čakal topel sprejem, nato pa smo odšli k svojim novim madžarskim družinam. Pri njih smo preživeli večer, katerega smo zaključili v prijetnih toplih posteljah.

Zjutraj smo se zbudili ob kikirikanju petelinov. Zajtrkovali smo pri družinah in se nato počasi odpravili proti šoli. Od tam smo se z avtobusom odpravili do muzeja Veszto Magor. Tam smo si ogledali originalne ostanke iz različnih obdobij od bronaste dobe do srednjega veka. Vsako leto izkopljejo nove ostanke. Po ogledu izkopanin smo se odpravili v manjšo hišico, v kateri so bile izkopanine še bolj očiščene in bolj sodobno predstavljene. Pred hišico je stal prelep ogromen kip svetega Laszla.

Nato pa je sledil ogled galerije, v kateri smo vsi uživali. Ko nam je že pošteno krulilo v želodcu, smo se odpravili proti nakupovalnemu središču, kjer smo kosili. V popoldanskih urah pa smo si ogledali muzej madžarskega umetnika Munkacsy-ja. Tam smo uživali v prečudovitih umetninah. Pred muzejem nas je že čakal avtobus, ki nas odpeljal nazaj pred šolo, kjer so nas pričakale družine. Z njimi smo preživeli še en čudovit večer, kjer smo spoznali madžarsko tradicionalno hrano in se pogovarjali.

Poročilo pišejo učenci: Kaja Kostelic, Nikolina Mencin, Naja Tavčar, Nina Gajser in Matic Lesjak.

 

(Obiskano 208 krat, današnjih obiskov 1)