V ponedeljek, 30. 5. smo tuje goste pričakali z uvodno prireditvijo. Učenci  mladinskega pevskega zbora so prireditev začeli s slovensko in evropsko himno. Zapeli pa so tudi himno našega projekta.  Naši učenci  so  gostom pripravili pravo presenečenje, saj so se naučili pesmi in plese vseh držav, iz katerih prihajajo. Peli so v turščini, madžarščini, francoščini in bolgarščini. Tudi slovenski ljudski ples in pesem nista manjkala. Orkester pa je zaigral skladbo iz filma Cvetje v jeseni.

V ponedeljek so francoski otroci skupaj z otroki iz 2. E že imeli prvo uro likovne umetnosti povezane z arhitekturo. Učiteljica Marja Panker je otrokom predstavila našega največjega arhitekta Jožeta Plečnika ter njegove znane stavbe. Učenci so se naučili veliko stvari o stebrih ter parlamentu ter spoznali Plečnikovo nerealizirano Katedralo svobode – slovenski parlament. Na temo parlamenta so ustvarjali s pomočjo lesenih »kock« in paličic.

Popoldne so nas okoli centra Ljubljane popeljali učenci iz izbirnega predmeta turizem. Kljub dežju, ki nas je zmočil na začetku ogleda, smo videli stari del mesta ter se slikali pri zmajih na Zmajskem mostu.

Vsi učenci so prvi večer preživeli pri slovenskih družinah ter se bolje spoznali.

 

Marja Panker

(Obiskano 182 krat, današnjih obiskov 1)