Zadnji dan gostovanja smo začeli z madžarsko učno uro. Poljski in francoski otroci pa so še bolje spoznali Plečnika pod vodstvom učiteljice Slađane Mitrović, ter izdelali velike hiše iz kartona.

Vsi učenci so se nato pod vodstvom učiteljic Nade Bambič  in Maje Rožanec naučili ples, ki so ga zaplesali na zaključni prireditvi. Tudi himno našega projekta so pod vodstvom učiteljice Alenke Kovačič  Divjak hitro usvojili.

Arhitektki Meta Kutin in Nataša Jesenšek Koder sta z učenci dokončali 3D grafit, ki prikazuje zastave vseh partnerskih držav ter njihove pomembne zgradbe.

Z razstavo vseh del, ki so nastala v tem tednu in tudi prej pri pouku, se je naše gostovanje počasi zaključevalo.

V jedilnici smo pripravili zaključno prireditev, kjer so vsi učenci zapeli našo Erasmus+  Vsak otrok je umetnik himno. Učenci vsake posamezne države pa so pogumno nastopili s točko, ki so jo pripravili. Z zaključnim plesom se je naše gostovanje sklenilo. Skupaj smo preživeli nepozaben teden, postali prijatelji in skupaj smo ustvarjali. In kot pravi naša himna – naredili smo ta svet prijazen, toleranten in lep, kjer skupaj lahko živimo v miru.

httpv://www.youtube.com/watch?v=1KBGFOaFkZA

 

 

 

Marja Panker

 

(Obiskano 843 krat, današnjih obiskov 1)