Jedilnik – APRIL 2025
Jedilnik – APRIL 2025
KDAJ | MALICA | KOSILO | POP. MALICA |
TOR.:
1.4. |
žemlja črna, rezina sira, paprika, čaj z limono | zelenjavna juha (1,3,7), gov. golaž (1,10), polenta (1), solata, voda | boboli (1), mleko (7) |
SRE.:
2.4. |
*buhtelj (1,7), bela kava (8), sadje | cvetačna juha (7), pišč. bedra, mlinci (1), sest. solata, voda | ajdov kruh (1), sadna skuta (7) |
ČET.:
3.4. |
kruh kamutov (1), ribji namaz (4), paradižnik, čaj z limono | korenčkova juha (1), dunajski zrezek (1,3), pire krompir (7), zelenjava na maslu (7), solata, voda | makovka (1,8), *kefir (7) |
PET.:
4.4. |
kosmiči ovseni (1), nav. jogurt (7), suho sadje (12) | kislo zelje, matevž (7), pečenica, puding (7), voda | skutina žemlja (1,7) sadje |
PON.
7.4. |
*pirin zdrob (1), kakav in oreški za posip (8), sadje | brokolijeva juha(7), paprikaš (1,9), kuskus (1), solata, voda | sezam štručka (1,11), sadje |
TOR.:
8.4. |
žemlja (1), pršut, kumarice (12), čaj z limono | grahova juha (7), lazanja z mesom in zelenjavo (1,3,7), sest. solata, voda | *biga (1), mleko (7) |
SRE.:
9.4. |
*kruh pšenični (1), jajčni namaz (3, 9), zelenjava (7), čaj z limono | piščančja obara z žličniki (1,3,9), kruh (1), sadje, voda | makovka (1), pinjenec (7) |
ČET.:
10.4. |
sadna košarica (1,3,7), čaj z limono, sadje | fižolova juha (1,7, 9), rižota z mesom in zelenjavo, parmezan (7), sest. solata, voda | pletenka (1), sadje |
PET.:
11.4. |
kruh črni (1), *maslo (7), med, mleko (7), sadje | jota po vipavsko (1), kruh (1), francoski rogljič (1,3,7), voda | štručka (1) sadje |
PON.:
14.4. |
sezam štručka (1, 11), sir (7), paprika, čaj z limono | goveja juha (1,3,9), mesne kroglice v parad. omaki (1,3,9), pire krompir (7), solata, voda | *pecivo -rožica (1), mleko (7) |
TOR.:
15.4. |
žemlja ovsena (1,5), pišč. prsa, kumare (12), čaj z limono | zelenjavna juha (9), piščančji zrezki v smetanovi omaki (7), dušen riž (1,3), solata, voda | makovka (1), *mleko (7) |
SRE.:
16.4. |
mlečni riž (7), kakav (8), oreški, (8), sadje | cvetačna juha (1,7), testenine po bolonjsko (1,3,9), solata, voda | *bombeta z belo ajdo (1), sadje) |
ČET.:
17.4. |
* sirova štručka (1,7), pinjenec (7), sadje | piščančja obara z žličniki (1,3,9), kruh (1), sadje, voda | biga (1), sadje |
PET.:
18.4. |
koruzni kosmiči (1), mleko (7), sadje | špinačna juha(7), pečene ribe (4), krompir z blitvo (7), sest. solata, voda | *štručka (1), sadje |
PON.:
21.4. |
PRAZNIK | PRAZNIK | PRAZNIK |
TOR.:
22.4. |
sezam štručka, (1, 11), *kefir (7), suho sadje (12) | zelenjavna juha (7), pišč. bedra, zeljne krpice (3), solata | žemlja črna (1), sadje |
SRE.:
23.4. |
*kruh kamutov (1), zelenjavni namaz (4,9), paprika, čaj z limono | porova juha (1,7), gov. zrezki (9,10), špinača (7), pire krompir (7), solata, voda | mlečni rogljič (1, 7), mleko (7) |
ČET.:
24.4. |
osje gnezdo (1,3,7), bela kava (7), sadje | gobova juha (7), ravioli v parad./sirovi omaki (1,3,7), sest. solata, voda | koruzna žemlja (1,7), sadje |
PET.:
25.4. |
štručka (1), hrenovka, gorčica (10), čaj z limono | pašta fižol (1,3, 9), kruh (1,3), pecivo, kompot /voda | štručka (1), mleko (7) |
PON.:
28.4.. |
POČITNICE | POČITNICE | POČITNICE |
SEZNAM ALERGENOV (preglednica za številke v oklepaju):
1 gluten, 2 raki, 3 jajca, 4 ribe, 5 arašidi, 6 soja, 7 mleko, 8 oreščki, 9 listna zelena, 10 gorčično seme, 11 sezamovo seme, 12 žveplov dioksid, 13 volčji bob, 14 mehkužci
Poleg alergenov, ki so navedeni v oklepajih, lahko posamezna živila in jedi vsebujejo tudi nekatere alergene, ki so v sledovih.
Kljub skrbnemu nadzoru pri pripravi živil ne moremo zagotoviti navzkrižne kontaminacije z alergeni pri jedeh.
Legenda: * v jedi ali obroku je uporabljeno ekološko živilo
Normal 0 false false false EN-GB X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:”Navadna tabela”; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent:””; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:”Times New Roman”,”serif”;}